Strip Turnhout


Recensie

Jerome K. Jerome Bloks 19: Verkeerd verbonden (Dodier)

Noem het voor mijn part een feel good comic, naar analogie met de filmindustrie. Feit is dat je als lezer vrolijk wordt van de avonturen van Jerome K. Jerome Bloks, zoals die worden getekend en geschreven door Dodier. In dit negentiende album van de reeks wordt de sympathieke schlemiel/privé-detective door een ongelukkig toeval verward met een huurmoordenaar, en zoals te verwachten valt, zijn de gevolgen van die persoonsverwisseling amper te overzien. Al staat de precieze afloop pas te lezen in het twintigste deel van de reeks.

Jerome K. Jerome Bloks is op geen enkele manier een spectaculaire strip, maar is desalniettemin een reeks die een gloedvolle warmte uitstraalt. De avonturen van het hoofdpersonage zijn slechts een voorwendsel om hem zijn eigenste zelf te laten zijn. Charmant, behoorlijk chaotisch en innemend. (ZS)


Dodier,
‘Jerome K. Jerome Bloks 19: Verkeerd verbonden’, Dupuis, Balloon Books, 48 blz., ????€
***

11 October 2012, 14:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina