Strip Turnhout


Recensie

La belle image (Bonin & Aymé)

Over ‘Donkere kamer’ van de Franse stripmaker Cyril Bonin (bekend als tekenaar van onder meer ‘Fog’) waren wij geen klein beetje enthousiast. Bij de Franse uitgever Futuropolis verscheen nadien ‘La belle image’, een strip van Bonin gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1941 van schrijver Marcel Aymé (1902-1967). Het opzet is even geniaal als eenvoudig: een man ontdekt tot zijn verbijstering dat hij plots het uiterlijk heeft van een knappe jongeman die enkele decennia jonger is dan hijzelf. Niemand blijkt hem te herkennen. Zelfs zijn eigen vrouw niet.  Wanneer hij van de eerste schok bekomen is, besluit hij zich met zijn nieuwe identiteit een weg te banen in zijn eigen leven. Hij neemt zich onder meer voor zijn eigen vrouw te verleiden. Bonin maakt er opnieuw een oefening in vakmanschap van, met een strak aangehouden tempo en een sfeervol tijdsbeeld van het Parijs uit het midden van de twintigste eeuw. (ZS)


Cyril Bonin & Marcel Aymé
‘La belle image’,
Futuropolis, 80 blz., €16. (Franstalig)
****

25 October 2012, 12:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina