Strip Turnhout


Recensie

Boys of Steel. The Creators of Superman (Nobleman & McDonald)

Voor zover wij konden nagaan, is het een première: een geïllustreerd kinderboek over twee stripmakers. Naar aanleiding van 70 jaar Superman maakten Marc Tyler Nobleman en The New Yorker-illustrator Ross McDonald een biografie die zich tot kinderen richt over Jerry Siegel en Joe Shuster, de bedenkers van de bekendste superheld uit de Amerikaanse geschiedenis. Wellicht lijkt zo’n project op voorhand tot mislukken gedoemd, toch is ‘Boys of Steel’ een geslaagd experiment. Het boek vertelt op een erg bevattelijke en aangename manier hoe Superman ontstond, met op de achtergrond de Depressie van de jaren ’30 en de naderende wereldoorlog. In een bondig nawoord wordt ook nog uit de doeken gedaan hoe DC Comics vervolgens met de rechten op Superman aan de haal ging, een onrecht waar pas meer dan een halve eeuw later iets aan zou gebeuren. Pas in 2006 stelde een rechter de erven van Jerry Siegel in het gelijk. (TH)


Marc Tyler Nobleman & Ross McDonald
‘Boys of Steel. The Creators of Superman’, Knopf, geen paginering, €16,99.
***

16 October 2012, 16:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina