Strip Turnhout


Recensie

Ex Capite (Peeten)

Leraar publiciteit Geert Peeten zette al eerder een aantal schuchtere passen richting stripwereld met onder meer een publicatie in het jonge stripblad Plots. Met deze ‘Ex Capite’ is hij nu aan z’n eerste lange verhaal toe. En wat voor één! Op overtuigende wijze schetst hij à la Masereel een donkere (totalitaire?) samenleving waarin niets is wat het lijkt. Het hoofdpersonage geraakt geleidelijk in de ban van een vreemd vrouwspersoon met heel wat duistere kantjes. Hoewel het hier om een somber en dubbelzinnig liefdesverhaal in keihard zwart-wit gaat, komt de leesbaarheid nergens in het gedrang en sla je gebiologeerd de pagina’s om. (MS)


Geert Peeten
‘Ex Capite’, eigen beheer, 82 blz., € 13,50.
***

27 August 2012, 12:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina