Strip Turnhout


Recensie

Albatros 1: Geshanghaaid (Vincent )

Een klein stadje wordt geterroriseerd door een horde moordlustige vogels…  Qua Hitchcockiaanse binnenkomer kan dat tellen. Toch dient dit gegeven enkel als motorisch moment voor de rest van het album, hoewel er nog regelmatig de nodige luchtgevechten zullen volgen. We maken kennis met de 14-jarige Ombeline, een jong weesmeisje dat de vernederingen van een louche cabareteigenares (en de bijhorende gemene politiecommissaris) wil ontvluchten en na heel wat omzwervingen terechtkomt op de ‘Albatros’,  een soort piratenluchtschip. In dit eerste deel wordt er noodgedwongen nogal veel aandacht geschonken aan de voorstelling van de diverse personages, maar als strip én luchtschip eenmaal op kruissnelheid zijn, ontdekken we een vlot en mooi gestileerd verhaal. Debutant Vincent refereert met deze nieuwe driedelige fantasyreeks naar striptoppers zoals ‘Peter Pan’ en ‘Op zoek naar de Tijdvogel’, niet toevallig allebei van de hand van huisfavoriet Régis Loisel. (MS)


Vincent
‘Albatros 1: Geshanghaaid’, Daedalus, 48 blz., € 15,95.
***

22 August 2012, 17:26 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina