Strip Turnhout


Recensie

Op tour door Spanje (Stok)

De Groningse stripmaakster Barbara Stok levert met deze bundel (haar vierde alweer) een mooi gedoseerde bloemlezing af uit haar recent werk voor o.a. NRC next en het Dagblad van het Noorden. Haar autobiografische verhaaltjes zijn soms grappig, soms ontroerend, maar altijd  heel herkenbaar voor de thirtysomething generatiegenoot. Met deze invalshoek vist ze natuurlijk in dezelfde vijver als een Ilah en een Maaike Hartjes en het dient gezegd dat vooral die laatste de naakte apen nog net iets beter in hun blootje zet. Niettemin is deze bundeling een ideaal nachtkastjesboek en zal de herkenbaarheid regelmatig voor gegniffel zorgen aan beide kanten van de echtelijke sponde. (MS)


Barbara Stok
Op tour door Spanje, Nijgh & Van Ditmar, 128 p., € 12,50
***

29 August 2012, 17:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina