Strip Turnhout


Recensie

High Security cyclus 1: De bewakers van de tempel (Gihef & Callède)

Na twee moorden in de streng bewaakte staatsgevangenis van Templeton Bay krijgt de jonge bewaker Aleks Wojda het hard te verduren in zijn zoektocht naar de daders. Niets is wat het lijkt…. Hoewel deze gevangenisthriller bulkt van de clichématige personages (de agressieve redneckbewaker, de vaderfiguur, de onbekwame directrice, …) levert Callède hier toch een spannend scenario af dat de vergelijking met zijn eerdere reeksen ‘Halloween’ en ‘In de nacht’ best wel kan doorstaan. Het tekenwerk van Gihef is degelijk, maar nogal gewoontjes en valt dus amper op in het stripaanbod van de laatste maanden.  Beide auteurs werkten trouwens al eerder samen aan de  enkel in het Frans uitgegeven vierdelige reeks ‘Enchainés’, een Pulp fiction-achtige vertelling.

Het verhaal wordt netjes verdeeld over twee delen, maar gelukkig kiest Dupuis ervoor om deze gelijktijdig op de markt te brengen. Het is trouwens niet helemaal duidelijk of er in een tweede cyclus nog met dezelfde personages zal gewerkt worden. (MS)


Gihef & Joël Callède
‘High Security cyclus 1: De bewakers van de tempel’ (twee delen), Dupuis (Spotlight), 48 blz., € 5,25.
***

29 August 2012, 16:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina