Strip Turnhout


Overzichtswerk Art Spiegelman krijgt uitgebreide Engelse uitgave

De Canadese uitgeverij Drawn & Quarterly heeft de rechten voor Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk gekocht voor de uitgave van CO-MIX: A retrospective of comics, graphics and scraps. Dit boek, van de hand van Pulitzerprijs-winnaar Art Spiegelman, heeft zijn oorsprong in een tentoonstelling die van start ging naar aanleiding van het voorzitterschap van Spiegelman bij het jaarlijkse festival in Angoulême begin 2012. De groots opgezette retrospectieve was later ook te zien in het Parijse Centre Pompidou en zal eind september zijn tenten opslaan in Keulen. Volgend jaar steekt de tentoonstelling de grote oceaan over en doet ze daar Vancouver en New York aan.

Op basis van de tentoonstelling verscheen CO-MIX bij de Franse uitgeverij Flammarion al in een tweetalige editie (Frans/Engels). De uitgave van Drawn & Quarterly wordt een uitgebreide versie van dit boek, met full-page reproducties van tekeningen, stripwerk en voorbereidende schetsen. Het doel van de uitgave is dat lezers de evolutie van de veelzijdige artiest die Spiegelman is, in woord maar vooral in beeld kunnen volgen.

Art Spiegelman (°1948) is vooral bekend vanwege zijn graphic novels Maus en In de schaduw van geen torens. Met Maus was hij de eerste stripauteur die de prestigieuze Pulitzerprijs in ontvangst mocht nemen. Zijn werk is verschenen in onder meer de New Yorker, de New York Times en Harper’s. Door Time Magazine werd hij in 2005 genoemd als een van de 100 invloedrijkste mensen. Zijn invloed op de ontwikkeling van het stripgenre wordt hoog ingeschat. De Engelstalige, uitgebreide uitgave van CO-MIX staat gepland voor de lente van 2013.

13 July 2012, 15:44 admin

Debuut ‘Zwerveling’ van Peter Van den Ende neemt ons mee op zee

12 October 2019, 07:43 Tom

Strip(auteur)s op de 83ste Boekenbeurs

10 October 2019, 12:15 Jasper

Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Afscheid van twee stripmonumenten

7 October 2019, 20:32 Jasper

Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

5 October 2019, 10:18 Tom

Waarom schrijf ik?

1 October 2019, 12:31 Roel

Gratis magazine Kristof Spaey in de stripwinkel

29 September 2019, 10:24 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina