Strip Turnhout


Langspeelfilm naar cartoons van Guillermo Mordillo

De Argentijnse cartoonist Guillermo Mordillo, die op 4 augustus zijn tachtigste verjaardag viert, werkt momenteel mee aan een langspeelfilm over zijn bekende cartoonfiguurtjes. Veel informatie wil de tekenaar nog niet kwijt: alleen dat het een verhaal zal zijn over een eiland. De film kreeg dan ook de werktitel ‘Crazy Island’ mee. Voor de langspeelfilm zullen de figuren van Mordillo voor het eerst een stem krijgen: de cartoons bleven tot nog toe woordeloos, en dat heeft ook met de talenkennis van Mordillo zelf te maken. Hij kwam eind jaren zestig naar Parijs en begon er toen aan zijn cartoons, maar koos ervoor zonder woorden te werken omdat hij het Frans niet goed genoeg beheerste.

Van de cartoons van Mordillo werd eerder al een groot aantal heel korte filmpjes (van 10, 15 of 20 seconden) gemaakt. Ook die filmpjes bleven zonder tekst. Voor de langspeelfilm, die overigens in 3D zal gemaakt worden, werd er echter wel voor gekozen de figuren een stem te geven. Mordillo werkt momenteel samen met een Duits filmproductiehuis aan het verhaal, dat in september rond zou moeten zijn. Daarna zal gestart worden met de animatie. Het zal dan ook nog even duren voor de afgewerkte film in de bioscoop te zien zal zijn: over naar schatting twee jaar zou het eindresultaat in de zalen moeten komen.

31 July 2012, 17:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina