Strip Turnhout


Hergé-museum in het teken van Tibet

Wie graag dicht bij huis blijft, maar toch een beetje op reis wil gaan, kan nog tot 16 september 2012 terecht in het Hergé-museum in Louvain-la-Neuve. Daar loopt immers al sinds 19 mei (drie dagen voor de derde verjaardag van het museum) de tentoonstelling ‘Au Tibet avec Tintin’. In deze tentoonstelling staat de realiteit van het gebied waar het album zich afspeelt centraal.

De tentoonstelling belicht de Tibetaanse leefwijze en cultuur, en ook de problemen waarmee de Tibetanen zich, in hun strijd om onafhankelijkheid van China, al decennialang geconfronteerd zien. Zo wordt een unieke verzameling documentatiemateriaal tentoongesteld, die voor de bezoeker de lectuur van het album kan verrijken – net zoals Hergé zelf zich bijzonder grondig documenteerde bij het maken van het album. Daarnaast wordt ingegaan op Hergé’s eigen blik op het Tibetaanse conflict en de manier waarop hij deze setting ruim vijftig jaar geleden in een ontroerend verhaal verwerkte. Gedetailleerde info over dit onderwerp is beschikbaar op de officiële Kuifje-website.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling vinden op 25, 26 en 28 augustus eveneens jeugdateliers plaats onder de titel ‘À la découverte des instruments tibétains’. Deze ateliers sluiten aan bij het ‘Festival Kidzik’, een muziekfestival dat van 25 tot 28 augustus in Louvain-la-Neuve plaatsvindt. De ateliers staan open voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en bieden een interactieve verkenningstocht door de wereld van de Tibetaanse muziek en de bijhorende instrumenten. Praktische info vindt u hier.

26 July 2012, 15:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina