Strip Turnhout


Villa Vanthilt stript

Het één-programma Villa Vanthilt staat nu zondag 17 juni helemaal in het teken van de strip. Gisteren lieten we op deze pagina’s al weten dat Merho er te gast zal zijn om te praten over zijn aanstelling als stadstekenaar van Turnhout en alle unieke projecten die in het kader daarvan gepland staan.

Daarnaast nodigt Marcel Vanthilt nog heel wat andere gasten uit de wereld van de strip uit: zijn Villa staat tenslotte de hele maand juni opgesteld op de Grote Markt in Turnhout, de striphoofdstad van Vlaanderen. Zo komt stripkenner en -liefhebber Patrick Van Gompel aan het woord en mag Roger Decadt, één van de fanatiekste stripverzamelaars van Vlaanderen, uitgebreid vertellen over zijn collectie.

Via Skype zal Marcel praten met Frederik Du Chau in Hollywood. Frederik Du Chau werkt als tekenaar bij de Walt Disney studio’s en is momenteel volop bezig aan de nieuwe 3D animatiefilm The Krostons. Daarnaast is creatieve duizendpoot Eva Mouton op haar vijfentwintigste verjaardag te gast in de Villa. Voor haar heeft creativiteit geen grenzen: ze tekent, illustreert, schrijft columns, ontwerpt geboortekaartjes en nog veel meer. Meer jong bloed tekent present voor de muzikale omlijsting: Hong Kong Dong (de groep van Sarah Yu en Boris Zeebroek, de kinderen van Kamagurka) brengt de titeltrack van debuutalbum Sweet Sensations.

Tot slot zal op de Grote Markt ook een exclusieve ‘Schat je Rijk’ plaatsvinden. Vanaf 21u kan je je strips gratis laten schatten door Peter Van Hooydonck van veilinghuis Bernaerts. Of op het Turnhoutse plein veel stripschatten aan het licht zullen komen, ziet u zondagavond vanaf ongeveer 21u20 op één.

15 June 2012, 16:39 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina