Strip Turnhout


Stripveilingen bij de vleet

Fans van strips – en van Hergé in het bijzonder – die (veel) geld te veel hebben, kunnen zich de komende tijd uitleven tijdens een aantal veilingen. De grootste daarvan vindt dit weekend in Parijs plaats, bij veilinghuis Artcurial. Bij die veiling gaan morgen 2 juni ruim 750 items onder de hamer: beeldjes, postkaarten, eerste drukken, speciale uitgaven, curiosa… Topstuk is het origineel van de coverillustratie van Kuifje in Amerika: een kleurenillustratie in gouache en Chinese inkt uit 1932. In 2008 werd dit origineel al eens geveild voor de recordprijs van 764.000 euro. Verwacht wordt dat dat bedrag dit weekend nog zal overschreden worden. Wie liever niet zo diep in de portemonnee tast, kan wel gratis zijn ogen de kost geven op de website van het veilinghuis, waar de volledige catalogus online staat.

Bij Néret-Minet Tessier, een ander Parijs veilinghuis, staat morgen eveneens een stripveiling op het programma. Daarbij zullen ruim 500 items worden aangeboden, waaronder een aantal van Kuifje maar ook heel wat andere reeksen. Zondag organiseert Millo/Petits Papiers dan weer een dubbele veiling (in Parijs en Brussel). De catalogus is hier te bekijken.

Op 4 juli zal zelfs bij het vermaarde veilinghuis Sotheby’s voor het eerst een veiling rond strips plaatsvinden. Ook bij die gelegenheid zal een ereplaats weggelegd zijn voor werk van Hergé, met onder meer een poëzie-album met tekeningen van de 11-jarige Georges Rémi en een bijzonder zeldzaam exemplaar van Tintin aux pays des Soviets (Kuifje in het land van de Sovjets) uit 1929. Topstuk op 4 juli is een origineel in Chinese inkt uit Le crabe aux pinces d’or (De krab met de gulden scharen) uit 1944.

1 June 2012, 16:35 admin

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina