Strip Turnhout


Stripgids 30 in aantocht!

Voor het Stripgids-team een welverdiende zomerpauze inlast, stuurt het eerst nog een gloednieuw nummer uw richting uit. Naar goede gewoonte staat dit dertigste nummer van Stripgids weer boordevol interessante interviews en artikels, afgewisseld met kwalitatieve illustraties en strips.

De zomercover van dit nummer is van de hand van Joost Swarte. Uitgebreide interviews zijn er met onder meer Cyril Pedrosa (auteur van het bekroonde Portugal) en François Schuiten. Stripgids sprak ook met Matt Madden (auteur van Stijloefeningen) en laat Sam De Graeve aan het woord over strips en televisie. Verder vindt u in het nieuwe nummer een artikel over de vechtscheiding bij de Franse stripuitgeverij L’Association, een essay over vijftig jaar Spider-Man en een interview met Fromental en Stanislas, de stripbiografen van Hergé. Huisfotograaf Bart Van Der Moeren stelde de lens ditmaal scherp op auteur Scott McCloud.

Stripgids 30 luidt ook de start in van de nieuwe strip van Luc Cromheecke en Sti: Het Godvrrgeten Eiland. Stripwerk is er verder van Charlotte Dumortier, die in 2011 debuteerde met Murphy’s miserable space adventures. Meer nieuw bloed werd uitgenodigd aan ‘De tekentafel’: daar tonen Criva en Verhast hun work-in-progress voor het tweede deel van Jorikus Magnus. Daarnaast kregen vanzelfsprekend ook alle vaste strips en rubrieken hun plaats in de nieuwste Stripgids, die deze week in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen landt, en later ook zijn weg zal vinden naar de stripspeciaalzaken in Vlaanderen.

11 June 2012, 08:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina