Strip Turnhout


Sarah Yu Zeebroek artdirector van festivalspecial Focus Knack

Vanaf vandaag vindt u in de krantenwinkel een bijzonder nummer van het weekblad Focus Knack. Bij de samenstelling van dit nummer werkte het magazine voor het eerst met een ‘artdirector in residence’: Sarah Yu Zeebroek, de dochter van Kamagurka, mocht haar creativiteit de vrije loop laten voor deze festivalspecial. Van hoofdredacteur Karel Degraeve kreeg ze carte blanche: “Drie dagen op rij zat ze tien uur lang gebogen over een eerste opmaak van de teksten, naarstig tekenend. Met veel bittere ernst voor wat een oneindige stroom geinige luim bleek te zijn.”

Het resultaat is een eigenzinnige editie van Focus Knack die op elke pagina doordrongen is van Sarah Yu’s artistieke stijl en gevoel voor humor. De jonge tekenares blikt alvast tevreden terug op haar werk: “Drie dagen werd ik omsingeld door vormgevers, journalisten en deadlines. En ik vond het heerlijk! Snel een tekening verzinnen bij een stukje dat je nog maar net gelezen hebt en dan hop, de computer in. Geen tijd om te aarzelen. Snel zijn was de boodschap.”

Sarah Yu tekent niet alleen, maar maakt ook muziek. Samen met haar broer Boris en ex-Arno-gitarist Geoffrey Burton vormt ze Hong Kong Dong, een eigenzinnige band die net zijn eerste cd uit heeft en die afgelopen zondag nog voor muzikale omlijsting zorgde bij de stripspecial van het één-programma Villa Vanthilt. De cd-hoes ontwierp Sarah Yu uiteraard zelf.

Het unieke festivalnummer van Focus Knack is vanaf vandaag verkrijgbaar. Een voorproefje vindt u hier.

20 June 2012, 09:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina