Strip Turnhout


Retrospectieve Posy Simmonds in Belgisch Stripcentrum in Brussel

Van 12 juni tot 25 november 2012 kan u in het Belgisch Stripcentrum in Brussel terecht voor een retrospectieve van het werk van de Britse stripauteur Posy Simmonds. De tentoonstelling krijgt de titel ‘Essentially English’ mee; curator is de eveneens Britse stripspecialist Paul Gravett (auteur van 1001 Comics You Must Read Before You Die).

Posy Simmonds is vooral bekend van haar succesvolle beeldromans Gemma Bovery en Tamara Drewe, die oorspronkelijk als krantenfeuilleton in The Guardian verschenen. De twee albums zijn eigenzinnige bewerkingen van respectievelijk Thomas Hardy’s Far From The Madding Crowd en Gustave Flauberts Madame Bovary. De Franse versie van Tamara Drewe werd in 2009 uitgeroepen tot een van de vijf ‘Essentiels d’Angoulême’. In 2010 werd het boek verfilmd door Stephen Frears. Eind vorig jaar was Posy Simmonds nog eregaste op het Strip Turnhout festival.

De tentoonstelling in het Belgisch Stripcentrum zal een overzicht bieden van ruim veertig jaar werk van Posy Simmonds. Er zullen originelen te zien zijn uit bijna al haar boeken, maar ook nooit eerder getoonde voorbereidingen, schetsboeken en geschrapte scènes uit Gemma Bovery en Tamara Drewe. Ook de eerste thuisgemaakte strips van de jonge Posy Simmonds zullen tijdens deze tentoonstelling uitzonderlijk aan het publiek getoond worden. De overzichtstentoonstelling bevestigt de status van Posy Simmonds als de ‘grand old lady’ van de Britse strip.

Praktische info is te vinden op de website van het Belgisch Stripcentrum.

5 June 2012, 09:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina