Strip Turnhout


Marc Legendre schrijft scenario’s voor De Rode Ridder

Stripauteur en jeugdschrijver Marc Legendre zal in de toekomst een aantal scenario’s schrijven voor De Rode Ridder, een van de langstlopende stripreeksen van Vlaanderen. De eerste albums van de reeks werden getekend door Willy Vandersteen en waren gebaseerd op de gelijknamige boeken van jeugdschrijver Leopold Vermeiren. Later werd de reeks overgenomen door Karel Biddeloo, een van de medewerkers van Vandersteen. Na diens overlijden in 2004 werd de reeks verdergezet door de Duitse tekenaar Claus Scholz en de Nederlandse scenarist Martin Lodewijk.

Op vraag van Johan De Smedt, hoofdredacteur strips bij Standaard Uitgeverij, zal nu ook Marc Legendre het auteursteam vervoegen. Hij schreef al een synopsis die volgens De Smedt perfect aansluit op de weg die de reeks al enige tijd is ingeslagen. In eerste instantie zal Legendre de scenario’s van twee albums voor zijn rekening nemen, maar dat kunnen er ook meer worden. “De beslissing om Marc als scenarist in te schakelen is genomen na goed overleg en met akkoord van Martin Lodewijk en Claus Scholz,” aldus Johan De Smedt. “Martin Lodewijk en Claus Scholz hebben de reeks na het overlijden van Biddeloo een nieuw elan gegeven. Wat zij gedaan hebben is fantastisch. We zijn allemaal erg blij dat Marc aan dat team wordt toegevoegd.” Ook Marc Legendre zelf is bijzonder blij met de samenwerking.

Het eerste Rode Ridder-album op scenario van Marc Legendre zal nog even op zich laten wachten. Johan De Smedt: “Marc Legendre is nog maar net begonnen met schrijven, en daarna moet het album door Claus Scholz nog helemaal getekend worden. Intussen schrijft ook Martin Lodewijk verder aan zijn scenario’s.” Een voorzichtige schatting is dat het eerste album met Legendre als scenarist in het najaar van 2013 zal verschijnen.

7 June 2012, 11:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina