Strip Turnhout


Jean-Michel Saive wordt stripheld

Tafeltenniskampioen Jean-Michel Saive neemt deze zomer niet alleen voor de zevende keer deel aan de Olympische Spelen, hij krijgt ook een eigen stripreeks. Het eerste nummer verschijnt op 4 juli bij Ballon Media, maar wordt al op woensdag 20 juni in het Belgisch Stripcentrum aan de pers voorgesteld. Bij die gelegenheid zal Jean-Michel Saive zelf aanwezig zijn, en zal hij ook deelnemen aan een ludieke galawedstrijd tegen een team van jeugdspelertjes.

Het eerste album krijgt de titel De coach mee en draait rond Olympische waarden zoals tolerantie, respect, teamgeest en fair play. In dit eerste album wordt Jean-Michel Saive het slachtoffer van een overval. Wanneer hij zwaar ten val komt, krijgt een van de jonge boefjes wroeging en brengt hij de sporter naar het ziekenhuis. Saive neemt de jongen vervolgens op sleeptouw in een poging hem op het rechte pad te brengen. Wie weet schuilt ook in deze jongen een tafeltenniskampioen?

Scenario en tekeningen voor De coach zijn van de hand van De Marck. Jean-Michel Saive is niet de eerste topsporter die een eigen stripreeks krijgt: ook Tom Boonen en Kim Clijsters kregen eerder al een getekend alter ego.

13 June 2012, 08:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina