Strip Turnhout


Franse uitgeverij Flammarion overgenomen door Gallimard


De Franse uitgever Flammarion, waarvoor de Italiaanse eigenaar RSC Mediagroup al enkele maanden op zoek was naar een overnemer, is gekocht door uitgeverij Gallimard. Flammarion is de vierde grootste Franse uitgever en publiceert onder meer kunstboeken en literatuur (met Michel Houellebecq als een van de grote namen). Ook de Belgische stripuitgever Casterman behoort tot de groep.

De beslissing om Flammarion te verkopen, kwam er nadat RSC Mediagroup vorig jaar met zware verliezen te kampen kreeg. Het Italiaanse bedrijf ontving van Gallimard nu een overnameprijs van 220 miljoen euro. Binnen het domein strips omvat Flammarion uitgeverij Casterman, vooral bekend van Kuifje, en de collectie Fluide Glacial, gespecialiseerd in humoristische strips. Onder het minder bekende label ‘Jungle!’ geeft Flammarion ook een gamma van voornamelijk jeugdstrips uit, met onder meer de albums van The Simpsons. Met de verkoop aan uitgeverij Gallimard komt de Flammarion-groep als geheel terug in Franse handen.

8 June 2012, 17:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina