Strip Turnhout


Een zomer vol strips

Gisteren 21 juni is de zomer begonnen. Reden genoeg voor de Franse ACBD (de ‘Association des Critiques et journalistes de Bande Dessinée’) om een lijst bekend te maken met 20 striptips voor de mooie zomer die er hopelijk aankomt. Een aantal van de gekozen titels spreken voor zich: zo ontbreken bijvoorbeeld La Douce (Schoonheid) van François Schuiten en Gringos Locos van Schwartz en Yann uiteraard niet op het lijstje. Ook de Franse vertaling van Judith Vanistendaels Toen David zijn stem verloor vond zijn weg naar de selectie. De lijst met de twintig aanraders is een selectie uit alle nieuwe albums die tussen 1 november 2011 en 10 juni 2012 in het Frans verschenen zijn; daarbij gaat het in totaal om 2476 titels. De lijst met de twintig geselecteerde titels is te vinden op de website van de ACBD.

Stripstad Angoulême maakt van de zomer pas écht een speciaal stripevenement. Van 30 juni tot 7 oktober 2012 wordt Angoulême omgetoverd tot ‘mangapolis’: de hele stad staat dan in het teken van deze Japanse stripvorm. Er zullen onder meer gelijktijdig zes tentoonstellingen plaatsvinden die verschillende aspecten van manga belichten. Van 2 tot 4 juli vindt de zomeruniversiteit plaats onder de titel ‘Mangaphilie, mangafolie? Exploration du phénomène qui a bouleversé le monde de la bande dessinée’. Daarnaast is er een rijk gevuld programma met gevarieerde activiteiten: filmvoorstellingen, creatieve ateliers, een tekenwedstrijd, gegidste wandelingen, cursussen… Het volledige programma is terug te vinden op de website.

22 June 2012, 17:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina