Strip Turnhout


Couleur de peau: Miel bekroond op animatiefilmfestival van Annecy

Op het internationale animatiefilmfestival van Annecy gingen zowel de publieksprijs als de Unicef Award het voorbije weekend naar Couleur de peau: Miel (Approved for Adoption). Deze film van Jung Henin (oorspronkelijke naam: Jung Sik-Jun) en Laurent Boileau is gebaseerd op de gelijknamige tweedelige autobiografische strip van Jung die in 2007 en 2008 verscheen. De albums zijn (nog) niet naar het Nederlands vertaald.

Couleur de peau: Miel vertelt het verhaal van het Koreaanse jongetje Jung, geboren in 1965 in Seoul en op zesjarige leeftijd door een Belgisch gezin geadopteerd. Het verhaal richt zich op Jungs gemengde achtergrond en de manier waarop hij deze leert aanvaarden. We volgen het leven van Jung van klein bang kind dat in België aankomt, langs een moeilijke puberteit tot volwassenheid. Zowel boek als film zijn een mix tussen humor en emotie, heden en verleden, fictie en realiteit. De oorsprong van de filmbewerking is, net als die van auteur en hoofdpersonage, gemengd: het is een coproductie tussen Frankrijk, België, Zwitserland en Zuid-Korea.

De film is vanaf morgen ook in de Belgische zalen te zien. Voor de trailer en informatie over de bioscopen waar de film zal vertoond worden, kan u hier terecht.

Een speciale vermelding op het festival van Annecy was er ook voor Wrinkles, de film gebaseerd op het album Rimpels van de Spaanse auteur Paco Roca. Voor deze film staat voorlopig geen Belgische bioscooprelease gepland.

12 June 2012, 09:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina