Strip Turnhout


Blacksad-tekenaar illustreert jazzconcert

Nu zondag 24 juni vindt in het Franse Péronne een concert van jazzmuzikant Sanseverino plaats. Het concert zal live geïllustreerd worden door Juanjo Guarnido, tekenaar van de veelgeprezen reeks Blacksad. Dat Guarnido niet alleen over tekentalent beschikt maar ook een muzikaal kantje heeft en zelfs gitaar speelt in Slumberland, een groep die volledig bestaat uit stripauteurs en –tekenaars, is niet algemeen bekend. Naast Guarnido maakt ook onder meer Fabien Vehlmann (scenarist van Alleen) deel uit van Slumberland.

Bij het live illustreren van dit concert wordt Guarnido’s passie voor tekenen samengebracht met zijn passie voor muziek. Zanger en muzikant Sanseverino is vooral bekend omwille van zijn interpretaties van zogenaamde ‘jazz manouche’ of ‘gypsy jazz’. Zijn concert in Péronne nu zondag zal door Guarnido op een groot doek live in een reeks illustraties gevangen worden.

Intussen verschijnt in het weekblad Spirou het derde en naar alle waarschijnlijkheid laatste deel van Tovenarij, de jeugdreeks van Guarnido. De albumuitgave staat gepland voor later dit jaar. Wanneer we het vijfde album van Blacksad mogen verwachten, is nog niet bekend. Het vorige album dateert van 2010.

Meer informatie over Slumberland is te vinden op hun website. Een filmpje waarin de auteurs-muzikanten zich voorstellen en live muziek brengen vindt u hier.

19 June 2012, 15:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina