Strip Turnhout


Michel Vaillant vroaaaart terug

Stripfans die verslaafd zijn aan de geur van verbrand rubber, het geluid van piepende banden en brullende motoren en de ridderlijke strijd die de talrijke autocoureurs op allerhande circuits uitvechten, mogen nu al uitkijken naar nieuwe avonturen van de bekendste racer in stripland.  Eind 2012 verschijnt immers het eerste album van de vernieuwde ‘Michel Vaillant’-reeks.

De nieuwe Vaillant wordt getekend door Marc Bourgne (bekend van o.a. ‘Roodbaard’ en ‘Frank Lincoln’) en Benjamin Benéteau, die eerder al meewerkte aan enkele uitgaven van ‘Dossier Michel Vaillant’. Voor het scenario staan Philippe Graton, de zoon van de geestelijke vader van ‘Michel Vaillant’ Jean Graton, en Denis Lapière in. Lapière was eerder al verantwoordelijk voor reeksen als ‘Charly’ en ‘Ludo’ en oneshots als ‘Brieven uit de bar’ en ‘De Goelagwals’ die verschenen in de prestigieuze Vrije Vlucht Collectie van Dupuis.

Het laatste album van ‘Michel Vaillant’ verscheen in 2007.  Uitgeverij Dupuis heeft nu besloten de serie onder eigen label uit te geven en de reeks helemaal te restylen. Eind 2012 verschijnt het eerste album, ongetwijfeld gevuld met de bekendste onomatopee uit stripland ‘vroaaaaar’, van de vernieuwde reeks dat zich zal afspelen in de wereld van  het World Touring Car Championship.

7 May 2012, 12:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina