Strip Turnhout


Marc Legendre’s Wachten op een eiland bewerkt voor toneel

Het Merksemse theatergezelschap Karakter Collectief brengt dit najaar een bewerking van Marc Legendre’s graphic novel Wachten op een eiland op de planken. In 2010 bracht het gezelschap al een fragment uit het boek op DE NACHTEN in De Singel, naar aanleiding van het bezoek van Marc Legendre aan dit literaire festival. Twee jaar later hebben ze het volledige verhaal herwerkt tot een verrassende theaterversie, in coproductie met theatertechniekbedrijf De Vijfde Wand.

Wachten op een eiland (het derde deel van Legendre’s Trilogie van de zinloosheid) refereert met zijn titel duidelijk naar Samuel Becketts Wachten op Godot. In Legendre’s graphic novel staan, net als in Becketts toneelstuk, leegte en zinloosheid centraal. Hoofdpersonage Adan Diss is ervan overtuigd dat zijn toekomst op San Borodón ligt, een mythisch eiland dat maar eens in de zoveel tijd aan de horizon verschijnt. Dertig jaar lang wacht hij op het strand tot het eiland zich aan hem zal openbaren. Intussen glijdt zijn leven aan hem voorbij.

De theatervoorstelling Wachten op een eiland komt dit najaar op de planken, maar op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni vinden in het Nieuw Merksems Kamertheater al twee prospectievoorstellingen plaats. Tickets bestellen kan via de website van het Karakter Collectief.

22 May 2012, 14:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina