Strip Turnhout


De Kiekeboes stappen mee in digitale (r)evolutie

Vanaf vandaag, 22 mei, is in de iTunes AppStore een nieuwe app beschikbaar: De Kiekeboes 132 – Alle Eendjes. De papieren uitgave van het nieuwe avontuur zal pas op 13 juni in de winkel liggen; wie de strip op de ‘klassieke’ manier wil lezen, moet dus nog even geduld oefenen.

De app kan gedownload worden voor iPhone of iPad. Hij biedt niet alleen de mogelijkheid om de strip te lezen, maar bevat ook een aantal interactieve extraatjes. Zo kan je het avontuur als ‘filmstrip’ bekijken en beleven. Alle dialogen werden ingesproken: Jelle Cleymans en zus Clara Cleymans nemen de stemmen van Konstantinopel en Fanny voor hun rekening, terwijl Marcel en Charlotte vertolkt worden door respectievelijk Ivan Pecnik en Karin Jacobs. Ook heel wat andere bekende stemmen – waaronder Warre Borgmans, Sven De Ridder en Dieter Troubleyn – zijn te horen in deze bewerking.

Het verhaal kreeg verder een soundtrack mee en bevat speciale animatietechnieken. Ook werd de mogelijkheid voorzien om de strip te delen en te becommentariëren via e-mail, Facebook en Twitter. Met deze app bouwt Standaard Uitgeverij verder aan haar digitale pijler, na het succes van de Suske en Wiske-app eind 2010. De nieuwe app is trouwens slechts het begin van de digitale Kiekeboes-campagne. Een maand na de lancering van Alle Eendjes volgt de leesapplicatie van de reeks, en in de loop van 2012 zullen niet minder dan 40 albums van De Kiekeboes mobiel aangeboden worden.

22 May 2012, 15:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina