Strip Turnhout


Sláine-cyclus Kronieken der invasies afgerond

In mei verschijnt bij Dark Dragon Books het vijfde deel van Sláine – Kronieken der invasies. Het is het laatste deel van deze cyclus, en de verhaallijn is in feite het vervolg op De gehoornde god: het eerste Sláine-verhaal, dat in de jaren negentig bij uitgeverij Arboris verscheen. Daarom zal ongeveer gelijktijdig met het vijfde deel van Sláine – Kronieken der invasies ook een integrale uitgave van De gehoornde god verschijnen. Deze uitgave zal veel extra artwork van Sláine-tekenaar Simon Bisley bevatten.

De Kronieken der invasies-cyclus is het resultaat van een samenwerking tussen scenarist Pat Mills (die ook de scenario’s voor de oorspronkelijke Sláine voor zijn rekening nam) en tekenaar Clint Langley. Hoofdpersonage Sláine was eens de eerste koning van Ierland en moet het in deze reeks samen met een groep jonge krijgers opnemen tegen kwaadaardige demonen die terreur willen zaaien in het rijk. Het gewelddadige en hyperrealistisch getekende resultaat is geen aanrader voor gevoelige zielen, maar wel een fantasyklassieker.

Sinds de eerste albums begin jaren negentig verschenen, wisten de verhalen rond de Ierse held Sláine cultstatus te verwerven. Trouwe fans kunnen dan ook reikhalzend uitkijken naar zowel het afsluitende deel van de vijfdelige cyclus als de integrale uitgave van De gehoornde god. Wie de reeks nog niet kent, kan eveneens in mei via een introductiepakket kennismaken met de eerste twee delen van de Kronieken der invasies.

2 April 2012, 12:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina