Strip Turnhout


Overzichtstentoonstelling Robert Crumb in Parijs

Van 13 april tot 19 augustus 2012 loopt in het Musée d’Art Moderne van Parijs een grote overzichtstentoonstelling rond het werk van de Amerikaanse cultauteur Robert Crumb. Het is de eerste retrospectieve over het werk van deze pionier van de underground comics, die sinds 1991 zelf in Frankrijk woont.

Robert Crumb (°1943) debuteerde in 1968 met Zap Comix # 1 en tekende sindsdien een omvangrijk oeuvre bij elkaar. Hij is onder meer bekend van Fritz the Cat en Mr. Natural, maar tekende in de jaren negentig ook onder meer een biografie van Kafka. Enkele jaren geleden verscheen zijn eigenzinnige bewerking van het bijbelboek Genesis. Met zijn unieke tekenstijl en controversiële aanpak heeft Crumb een grote invloed gehad op de stripwereld.

De tentoonstelling in Parijs is geordend rond de obsessies van Crumb, bijvoorbeeld zijn complexe relatie met vrouwen en zijn satirische, vaak confronterende kijk op de moderne wereld. De expo verzamelt meer dan 700 tekeningen van Crumb, een aantal schetsboeken en meer dan 200 underground tijdschriften. Ook de unieke documentaire van Terry Zwigoff uit 1994 maakt deel uit van de tentoonstelling. Die documentaire zal, samen met een nog niet eerder uitgegeven interview en een special over R.Crumb et la musique vanaf de begindatum van de tentoonstelling in een collector’s box verkrijgbaar zijn. Meer informatie over de tentoonstelling De l’Underground à la Genèse vindt u hier.

3 April 2012, 14:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina