Strip Turnhout


Het échte Springfield onthuld door Matt Groening

In een interview met Smithsonian Magazine heeft Matt Groening, de bedenker van de legendarische animatieserie The Simpsons, na decennialang stilzwijgen bekend gemaakt waar de thuisstad van Homer & co zich bevindt. Het blijkt om Springfield in Oregon te gaan – een klein stadje niet zo heel ver verwijderd van de stad Portland, waar Groening zelf opgroeide.

The Simpsons loopt intussen 23 jaar op televisie (sinds 1989). Daarmee is het de langst lopende sitcom in de geschiedenis. Even lang weigerde Matt Groening in te gaan op vragen over het échte Springfield: hij was ervan overtuigd dat het zou bijdragen aan de herkenbaarheid en dus ook het succes van de serie indien zoveel mogelijk mensen zouden denken dat het om ‘hun’ Springfield ging: Springfield is dan ook een van de meest voorkomende stadsnamen in de VS. Groening haalde het idee voor de naam overigens bij een tv-programma waar hij als kind zelf naar keek: Father knows best speelde zich ook af in Springfield, en Groening was ervan overtuigd dat het om ‘zijn’ Springfield ging. Pas later ontdekte hij dat het een fictieve naam was.

Waarom Groening ervoor koos om met deze onthulling de jarenlange speculaties te beëindigen, is niet bekend. Het nieuws zou naar verluidt echter niet alleen via het interview de wereld ingestuurd worden: volgens Entertainment Weekly zal de nieuwste aflevering van The Simpsons, die in Amerika nu zondag uitgezonden wordt, een verwijzing bevatten naar de oorsprong van Springfield. Voor Europese kijkers is het nog even wachten op deze aflevering.

12 April 2012, 16:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina