Strip Turnhout


Dynamische expo Brussels in Shorts

In het internationaal literatuurhuis Passa Porta in Brussel loopt sinds 3 april de dynamische tentoonstelling Brussels in Shorts. Deze expo toont work in progress van de tien laureaten van de gelijknamige internationale Graphic Short Story Competition georganiseerd door Het Beschrijf. De tien laureaten komen in de loop van dit voorjaar elk in residentie bij Passa Porta om er te werken aan hun eigen kortverhaal over het hedendaagse Brussel. Het resultaat zal een stilistisch en inhoudelijk uiteenlopende reeks verhalen worden, waarvan tijdens de expo alvast een voorproefje gegeven wordt.

Het project Brussels in Shorts begon in de zomer van 2011 met de oproep tot deelname door Het Beschrijf. De 10 winnaars – verkozen door een jury onder voorzitterschap van Ever Meulen – werden op 10 december 2011 bekendgemaakt tijdens het Stripfestival in Turnhout. Onder de laureaten bevonden zich drie Belgen (Conz, Stedho en Frederick Van den Stock), evenals een Belgisch-Nederlands duo (Wauter Mannaert en Eva Hilhorst). Van de buitenlandse laureaten zijn er twee afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk (Karrie Fransman en William Goldsmith) en een uit Frankrijk (Elric Dufau). De Tsjechische Tomáš Kučerovský, de Spaanse Antonio Segura Donat en het Duits-Nigeriaanse duo Paula Bulling en Salissou Maman Oumarou vervolledigen het rijtje.

Het ontstaansproces van de kortverhalen is te volgen via de tentoonstelling in Passa Porta en ook via de website van Het Beschrijf. Achteraf zullen de tien kortverhalen door Uitgeverij Oogachtend in een album uitgebracht worden. De dynamische tentoonstelling in Passa Porta loopt nog tot 15 augustus 2012.

11 April 2012, 17:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina