Strip Turnhout


Bollie en Billie verfilmd

Steeds meer striphelden vinden hun weg naar het witte doek. Kuifje, de Smurfen en Asterix en Obelix zijn allicht de bekendste voorbeelden. Vorige week berichtten we op deze pagina’s ook al over Sur la piste du Marsupilami (sinds deze week in de zalen) en over de geplande film rond de Nederlandse cultstripfiguur Joop Klepzeiker.

Nu is het dus de beurt aan Bollie en Billie. Aangezien de éénpaginagags rond deze figuurtjes van tekenaar Jean Roba zich niet meteen lenen voor een langspeelfilm, werd geopteerd voor een prequel waarin verteld wordt hoe het bekende duo elkaar leerde kennen. De regie is in handen van Alexandre Charlot en Franck Magnier, die hun sporen verdienden als scenaristen van de succesfilm Bienvenue chez les Ch’tis.

Er is ook een sterke Belgische inbreng in deze film: twee Belgische bedrijven (uFilm en Nexus Factory) werken ervoor samen met een Frans en een Luxemburgs bedrijf. Er wordt dezer dagen ook volop gefilmd in Brussel en Schaarbeek. Daarbovenop zijn de hoofdrolspelers Belgisch: zowel de negenjarige acteur Charles Crombez, die de rol van Bollie voor zijn rekening neemt, als de hond die Billie vertolkt. Ons land zorgt verder ook voor financiële steun voor het project. Wie de avonturen van Bollie en Billie in de bioscoop wil zien, moet nog even geduld oefenen: de film komt in 2013 in de zalen.

6 April 2012, 15:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina