Strip Turnhout


Recensie

Milan K. 1: Overleven tot elke prijs (Timel & Corentin)

‘Milan K.’ is een spannende thriller geïnspireerd op de affaire Khodorkovsky, een botsing tussen een erg succesvolle Russische industrieel en voormalig president Vladimir Poetin. De zaak beleefde zijn hoogtepunt toen Khodorkovsky achter de tralies verdween (waar hij nog altijd zit). Milan K. is de zoon van een gelijkaardige zakenman, die ook in botsing komt met de president van Rusland (en ja, hij lijkt op Poetin, op de haarkleur na). De man en zijn familie worden omgebracht, alleen zoon Milan ontsnapt door een dom toeval aan de aanslag. Het resulteert in een spannende achtervolging.

Origineel is het allemaal niet, maar Corentin, de zoon van de Franse tekenaar Michel Rouge, betoont zich een heel vaardig tekenaar, die een stijl hanteert die zeer geschikt is voor een realistische stripreeks als deze. ‘Milan K.’ is de eerste echte hoogvlieger uit het fonds van de nieuwe uitgeverij Medusa. (MG)


Sam Timel & Corentin
‘Milan K. 1: Overleven tot elke prijs’,
Medusa, 56 blz., €6,95.

****

5 April 2012, 10:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina