Strip Turnhout


Recensie

De avonturen van Philip en Francis 2: De duivelse valstrik (Veys & Barral)

Is elke parodie een eerbetoon? Wellicht wel. Want om ergens een parodie op te maken, moet je datgene wat je parodieert eerst belangrijk genoeg achten om er mee te lachen. ‘De avonturen van Philip en Francis’ is een parodie op Blake en Mortimer, waarvan zes jaar geleden al een eerste deel verscheen. De makers, Pierre Veys en Nicolas Barral, maken met ‘De duivelse valstrik’ een veel leukere strip dan vorige keer.

De humor van Veys en Barral is goedmoedig en nergens al te scherp, maar bevat toch een hoop goede vondsten – zeker voor de lezer die enigszins vertrouwd is met universum van Blake en Mortimer. De vaste slechterik Olrik blijkt het tot Brits premier geschopt te hebben (zijn devies: Pudding et circenses), en samen met een als superheld uitgedoste Winston Churchill nemen Blake en Mortimer het tegen hem op. Olrik blijkt bovendien ook een voornaam te hebben. (TH)


Pierre Veys & Nicolas Barral
‘De avonturen van Philip en Francis 2: De duivelse valstrik’
Dargaud, 56 blz., €8,95.
***

5 April 2012, 12:01 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina