Strip Turnhout


Recensie

Snoopy/Peanuts compleet 1: 1950-1952 (Schulz)

Zelf had Charles M. Schulz (1922-2000) zijn strip graag ‘Lil’ Folks’ willen noemen, maar zijn agent drukte de naam ‘Peanuts’ door. De rest is geschiedenis. ‘Peanuts’, met in de cast klassiek geworden figuren als Charlie Brown, Lucy, Linus en de hond Snoopy, werd één van de beste, grappigste én populairste krantenstrips van de tweede helft van de twintigste eeuw.

Peanuts voert een stel vaak erg wreedaardige kinderen op, die bij momenten over hun eigen situatie en leefwereld reflecteren als waren het volwassenen – waarbij Schulz zich op een meesterlijke manier bediende van timing en herhaling. Een paar jaar geleden werd (op een haast onleesbaar klein formaat) een ondertussen stopgezette reeks met de beste gags van Peanuts gelanceerd door de uitgeverijen Atlas en Oog&Blik. Stripuitgever Silvester probeert het nu met een integrale die alle strips die Schulz tussen 1950 en 2000 maakte moet bundelen. (TH)


Charles M. Schulz ‘
Snoopy/Peanuts compleet 1: 1950-1952’,
Silvester, 322 blz., €29,95.
*****

5 April 2012, 11:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina