Strip Turnhout


Recensie

Hé, meisjes!, deel 2 (Michel & Lepage)

In de twee delen van ‘Hé meisjes’ krijgen we een mooi coming-of-age-verhaal voorgeschoteld. We volgen de eerste 18 jaren van Leila, Chloé en Agnes, drie meisjes die allemaal geconfronteerd worden met hun eigen grote en kleine problemen. Spectaculair wordt het nergens, de clichés worden maar net omzeild en de vraag rijst waarom een volwassen striplezer zich in godsnaam zou interesseren voor de lotgevallen van drie puberende meisjes, tenzij dan om de verkeerde redenen? Toch slaagt scenariste Michel erin om de leefwereld van deze dametjes perfect te vatten en word je soapgewijs meegezogen in hun alledaagse beslommeringen. Lepage (we kennen hem nog van het Nicaraguaepos ‘Muchacho’) was bovendien de perfecte keuze om dit verhaal te aquarelleren en zo sluipt er al bij al toch een lichte vorm van weemoed in ons hartje. Snif! (MS)


Sophie Michel & Emmanuel Lepage
‘Hé, meisjes!, deel 2’,
Silvester, 64 blz., €16,95.

***

5 April 2012, 10:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina