Strip Turnhout


Recensie

Brassens ou la liberté (Deroudille & Sfar)

In de zomer van 2011 bracht de Cité de la Musique in Parijs een grote overzichtstentoonstelling van de Franse chansonnier Georges Brassens. Opmerkelijk was dat striptekenaar en cineast Joann Sfar als één van de twee curatoren werd aangesteld. Het resulteerde in een bijzondere tentoonstelling waar muziek werd afgewisseld en gecontrasteerd met foto’s, teksten, documenten en ontzettend veel tekeningen van Sfar.

Sfar nam ook de catalogus grondig onder handen. Niet alleen werden honderden illustraties uit de tentoonstelling afgedrukt, een groot deel van de teksten in het boek werkte hij uit in stripvorm. Het levert een catalogus op die niet zomaar een nostalgische trip naar de hoogdagen van het Franse chanson is. ‘Brassens ou la liberté’ is een gedurfd boek dat veel meer is dan een papieren neerslag van een tentoonstelling, en dat een persoonlijke, liefdevolle kijk op een artiest en zijn werk presenteert. (TH)

Deroudille & Sfar
‘Brassens ou la liberté’,
Dargaud, 330 blz., €39. (Franstalig)
****

5 April 2012, 12:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina