Strip Turnhout


Recensie

Vern & Lettuce (McIntyre)

Deze ‘Vern and Lettuce’ verscheen oorspronkelijk in DFC, een stripweekblad voor de iets jongere lezers. Omdat het blad zijn centen louter uit abonnementen moest halen en eigenaar Random House al snel de geldkraan dichtdraaide, werd het al na enkele maanden van de markt gehaald. Jammer, want het tijdschrift bood voldoende een interessante én gevarieerde inhoud, en bediende een doelgroep die nogal eens over het hoofd gezien wordt. Gelukkig waren er nog wel de nodige financiën om een aantal van de strips in albumvorm uit te geven.

De Vern uit het verhaal is een schattig schaap en Lettuce een koddig konijn en samen beleven ze de nodige geinige avonturen. McIntyre is niet vies van een woordspelinkje links en rechts, en sommige tekeningen zijn echt hilarisch. Zo maakt ze het allemaal ook nog boeiend voor de volwassen lezer. Wij waren in elk geval verkocht en hebben ook al veel lol beleefd aan haar website. Allen daarheen. (MS)


Sarah McIntyre
‘Vern & Lettuce’,
DFB, 48 blz., ca €13. (Engelstalig)
****

5 April 2012, 11:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina