Strip Turnhout


Nieuwe dagstrip van Ilah in De Tijd

Vanaf morgen, dinsdag 13 maart, zal in de krant De Tijd elke weekdag een nieuwe cartoon van de Vlaamse striptekenares Ilah verschijnen. Na de beëindiging van de publicatie van de ‘Cordelia’-strips in De Morgen in december vorig jaar is de samenwerking met De Tijd voor Ilah (pseudoniem van Inge Heremans) het begin van een nieuwe dagelijkse krantenstrip. De strip zal verschijnen op een nieuwe pagina van de krant die de titel ‘Vandaag de dag’ meekrijgt. Die pagina is bedoeld als rustpunt in een krant die met de verslaggeving van financieel-economisch nieuws vaak zware thema’s aansnijdt. ‘Vandaag de dag’ zal naast de strip ook cultureel nieuws en de foto van de dag brengen. Ilah’s dagelijkse strip zal zich focussen op het menselijke verhaal achter de economische realiteit en zal ook met een knipoog naar de actualiteit kijken. Ilah neemt wel haar karakteristieke tekenstijl en humor, maar niet haar bekende figuurtjes mee naar dit nieuwe project.

Het begin van de samenwerking met Ilah kadert in een bredere vernieuwing van de krant: vanaf morgen zal De Tijd op een kleiner, handiger formaat en in een nieuwe lay-out verschijnen. De krant wil zo een breder publiek aanspreken en tonen dat economie wel degelijk iedereen aanbelangt. De krant heeft lang naar een nieuwe cartoonist gezocht, ook in het buitenland, maar kwam bij Ilah terecht omdat zij eerder al voor Vacature rond economie en de bedrijfswereld had gewerkt.

12 March 2012, 13:15 admin

Debuut ‘Zwerveling’ van Peter Van den Ende neemt ons mee op zee

12 October 2019, 07:43 Tom

Strip(auteur)s op de 83ste Boekenbeurs

10 October 2019, 12:15 Jasper

Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Afscheid van twee stripmonumenten

7 October 2019, 20:32 Jasper

Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

5 October 2019, 10:18 Tom

Waarom schrijf ik?

1 October 2019, 12:31 Roel

Gratis magazine Kristof Spaey in de stripwinkel

29 September 2019, 10:24 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina