Strip Turnhout


Mei in het teken van strips met Leuvens festival Connecting the Dots

Met Leuven Stript: Connecting the Dots komt Leuven in mei helemaal in het teken van het beeldverhaal te staan. Het gevarieerde programma wil de creatieve waarde van strips op een originele manier in de kijker zetten en doet dat met onder meer tentoonstellingen, theatervoorstellingen en filmvertoningen.

Zo toont de Graphic Poem expo (van 4 tot 30 mei in de Bib Leuven) het resultaat van een kruisbestuiving tussen dichters en tekenaars: bijna dertig duo’s – een gezonde mix van gevestigde waarden en aanstormend talent – kregen volledige artistieke vrijheid om met woord en beeld creatief aan de slag te gaan. De eerste vijf duo’s zijn intussen bekend: Albo Helm en Paul Baeten Gronda, Inne Haine en Stijn Vranken, Luc Cromheecke en Peter Holvoet-Hansen, Serge Baeken en Didi de Paris en Mathias Van den Berge en Bram Vaassen.

Daarnaast brengt het Connecting the Dots festival twee theatervoorstellingen voor zowel kinderen en jongeren als volwassenen. Enerzijds is er het muziektheater De Tweede Kus: een muzikale voorstelling gebaseerd op de gelijknamige strip van Conz. Een bewerking van de jeugdstrip De Bamburgers van Simon Spruyt en Fritz Van den Heuvel komt er in de vorm van poppentheater.

Verder staat er ook nog een zogenaamde ‘stripfreakshow’ aangekondigd en zal Cinema ZED een aantal stripverfilmingen tonen. Het volledige programma van Leuven Stript: Connecting the Dots en alle praktische informatie vindt u hier.

21 March 2012, 10:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina