Strip Turnhout


Marsupilami krijgt eigen bioscoopfilm

Na onder meer Suske en Wiske, de Smurfen en Kuifje krijgt nu ook de legendarische Marsupilami – met zijn typische “Hoeba! Hoeba!”-roep – een tweede leven op het grote scherm.  Nadat het geelzwart gevlekte fantasiedier met de meterslange staart in 1951 voor het eerst zijn opwachting maakte in een avontuur van Robbedoes en Kwabbernoot, kreeg het vanaf 1987 samen met zijn familie een eigen stripreeks. Eerder werden er al enkele Franse animatieseries gemaakt over de Marsupilami, en nu vindt de populaire creatie van Franquin dus ook zijn weg naar de bioscoopzalen.

In Sur la piste du Marsupilami volgen we reporter Dan Geraldo (Alain Chabat) op zijn reis door Palombia. De reporter is er op zoek naar een scoop, en wordt door de lokale gids Pablito (Jamel Debbouze) meegenomen op een reis vol verrassingen. De grootste verrassing van allemaal? Dat de mythische Marsupilami echt blijkt te bestaan!

Alain Chabat (die de film ook regisseerde) en Jamel Debbouze werkten eerder al samen aan Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre. Chabat is naar eigen zeggen een grote Franquin-fan en wil met zijn film dan ook trouw blijven aan de sfeer van de strips. Het resultaat is een familiefilm met veel humor, die bewust niet in 3D gefilmd werd.

Sur la piste du Marsupilami loopt vanaf 4 april in de bioscoop.

26 March 2012, 12:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina