Strip Turnhout


Kamagurka kleurt de Brugse zomer


Drie maanden lang, van 1 mei tot en met 1 augustus 2012, zal tekenaar en schilder Kamagurka curator zijn van een bijzonder veelzijdig en dynamisch kunstproject in zijn thuisstad Brugge. Het project, dat de naam Kamarama meekreeg, zal niet alleen de hele stad kleuren, maar ook verschillende kunstvormen omvatten. In de eerste plaats wordt er op verschillende locaties beeldende kunst tentoongesteld – zowel Kama’s eigen werk als dat van kunstenaars die hem geïnspireerd en beïnvloed hebben. Zo zal in de Garemijnzaal van het Brugse belfort zowel binnen- als buitenlands werk te vinden zijn: van Magritte tot Corbijn, van Captain Beefheart tot Ensor. In het Arentshuis zal Kamagurka een eigen atelier hebben waar hij nieuw werk zal maken en gastkunstenaars zal ontvangen.

Het Brugse straatbeeld zal opgeluisterd worden met ‘accidentalistische’ portretten: portretten die Kamagurka vanuit zijn verbeelding schilderde, en waarvoor hij op zoek gaat naar mensen die zich erin herkennen. In de hoofdbibliotheek Biekorf kunnen bezoekers dan weer terecht voor een tentoonstelling met zeldzame uitgaves en curiosa van Kamagurka. Ook film, muziek en comedy zullen in het programma van Kamarama aan bod komen. Meer informatie over het project en het volledige programma vindt u hier.

14 March 2012, 16:23 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina