Strip Turnhout


Joop Klepzeiker op het witte doek

Joop Klepzeiker, de cultstripfiguur die gecreëerd werd door de Nederlandse auteur Eric Schreurs, krijgt zijn eigen film. De filmrechten werden gekocht door NL Film en de opnames staan gepland voor volgend jaar.

De verhalen van Joop Klepzeiker worden gekenmerkt door grove humor die voortdurend en met alle plezier de grenzen van het fatsoen doorbreekt. Net dat zal volgens producent Alain de Levita van NL Film het succes van de film uitmaken: “De heerlijk grove, over the top humor van Nederlands meest aantrekkelijke loser leent zich perfect voor een hilarische en spraakmakende verfilming waarbij het gaspedaal flink zal worden ingetrapt.”

Eric Schreurs, die in 2002 de Stripschapprijs ontving voor zijn gehele oeuvre, bedacht zijn bekendste personage in de jaren tachtig. De strips waarin Joop Klepzeiker de hoofdrol speelt, verschenen van 1980 tot 2000 in het weekblad de Nieuwe Revu. Daarnaast verscheen in 1984 het eerste van in totaal negentien albums. Het laatste album dateert intussen van 2003. Met de geplande film zal het personage van Eric Schreurs nu nieuw leven ingeblazen worden. Wie de scenarist en de regisseur van de film zullen zijn, is nog niet bekend.

30 March 2012, 16:09 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina