Strip Turnhout


Erik Kriek verstript horrorverhalen van H.P. Lovecraft

Vorige week donderdag 15 maart werd in Amsterdam Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft voorgesteld. Het is een bundeling van kortverhalen van de Amerikaanse horrorauteur H.P. Lovecraft (1890-1937), die herwerkt en getekend werden door de Amsterdamse auteur Erik Kriek. In zijn fascinatie voor het macabere in het algemeen en het werk van Lovecraft in het bijzonder staat Erik Kriek niet alleen: ook Stephen King noemt de verhalen van Lovecraft een van zijn belangrijkste inspiratiebronnen.

De datum van de boekvoorstelling was niet toevallig gekozen: 15 maart was de vijfenzeventigste sterfdag van H.P. Lovecraft. Het ideale moment dus om zijn macabere verhalen nieuw leven in te blazen. Erik Kriek, die vooral bekend is vanwege zijn Gutsman Comics (een reeks over een superheld die er eigenlijk geen is) tekent altijd al in een sterk Amerikaans geïnspireerde stijl en legt daar voor dit boek nog een extra gothic-laagje overheen.

Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft zal vanaf 25 maart ook in België verkrijgbaar zijn. Naar aanleiding van de publicatie van dit boek zal de auteur op 6 mei signeren op de Antwerp Convention in Antwerp Expo. Een uitgebreid interview met Erik Kriek zal te lezen zijn in de nieuwe Stripgids, die begin april verschijnt.

20 March 2012, 10:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina