Strip Turnhout


Debuutalbum van Frodo De Decker sinds deze maand in de winkel

Vorige week zaterdag 17 maart werd in Heist-op-den-Berg het eerste album van de Antwerpse tekenaar Frodo De Decker (°1981) voorgesteld. Otto 1: Blijven roeien! is een tekstloze strip waarin alles draait rond een figuurtje dat de auteur zelf omschrijft als “een eerder naïef mannetje dat, zoals elk strippersonage, gedoemd is de grillen van zijn geestelijke vader te ondergaan.” Dat leidt uiteraard tot komische situaties: humor in al zijn vormen is dan ook de kern van Otto.

Otto 1 is in feite het tweede album rond dit personage. Het eerste album is echter alleen verkrijgbaar op de iPad en het is nu dus voor het eerst dat Otto ook op papier een leven krijgt. Auteur Frodo De Decker werkt intussen al aan een vervolg. Die activiteit komt er na enkele jaren stilte. Nadat hij zijn opleiding grafische vormgeving afbrak om zich op striptekenen toe te leggen, nam Frodo De Decker met succes deel aan een aantal wedstrijden en exposities. Toen een echte doorbraak echter uitbleef, koos hij voor een carrièreswitch: hij schoolde zich om tot muziekleraar en liet het tekenen voor wat het was. De lokroep van de tekenpen bleek echter toch te sterk, en in zijn tweede carrière neemt hij nu alvast een sterke start met een eerste boek dat sinds de publicatie op 1 maart al een aantal positieve recensies wist te verzamelen. Op de website van de auteur kan je terecht voor een voorproefje: zes pagina’s uit het album zijn er online beschikbaar.

23 March 2012, 15:06 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina