Strip Turnhout


Stripvos voor Pinceel Stripverspreiding

Nadat in Nederland het Stripschap het stripdistributiebedrijf Strips in Voorraad in de bloemen zette met de  P. Hans Frankfurtherprijs, wordt nu ook Pinceel Stripverspreiding door de Vlaamse Stripgilde in de schijnwerpers gezet. Het Vlaamse stripdistributiebedrijf kreeg het voorbije weekend de Stripvos voor meest verdienstelijke organisatie in de stripwereld uitgereikt.

Pinceel Stripverspreiding stond de voorbije twee jaar steevast op de nominatielijst voor deze Stripvos. Onder het mom van derde keer, goede keer werd de nominatie deze keer dus verzilverd. De Vlaamse Stripgilde eert de Leuvense stripdistributeur omdat hij “oog heeft voor kleinschalige uitgaven, die ze op een professionele manier naar stripwinkels verdeelt. Deze werkwijze is vrij uniek en een van de best gestructureerde ter wereld.” Ook de samenwerking met gelijkaardige buitenlandse organisaties, de zorg voor veel media-aandacht (o.a. op de Boekenbeurs) en de belangrijke rol die Pinceel speelt in de Vlaamse aanwezigheid op het stripfestival van Angoulême worden geëerd door de Vlaamse Stripgilde.

7 February 2012, 15:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina