Strip Turnhout


Feest voor ‘De Kiekeboes’

Precies 35 jaar geleden, op 15 februari 1977, verscheen in de krant Het Laatste Nieuws de allereerste aflevering van de strip waarin de familie Kiekeboe zijn opwachting maakte. Vandaag verschijnt het 131ste album ‘Omtrent Oscar’ uit de populaire reeks waarin een familiegeheim van de Kiekeboes onthuld wordt. Dit nieuwste album betekent ook meteen de officiële start van een feestjaar voor geestelijke vader Merho en zijn striphelden.

Onopgemerkt zal het 35-jarige bestaan van ‘De Kiekeboes’ niet voorbijgaan. Tal van evenementen en activiteiten zullen het jubileum van de populaire familiestrip opfleuren. Zo is Merho dit jaar stadstekenaar van Turnhout, dat dit jaar de culturele hoofdstad van Vlaanderen is. In het kader van het stadstekenaarschap verschijnen er in het voorjaar unieke ‘De Kiekeboes’-bierkaartjes, krijgt de reeks een stripmuur, worden er speciale ‘De Kiekeboes’-speelkaarten ontworpen en zal er op het einde van 2012 in het Turnhouts Speelkaartenmuseum een expo lopen over Merho en zijn stripreeks. Maar niet alleen Turnhout viert de jarige strip.

Ook in De Haan zullen Fanny en co (o.a. met een expo) in de kijker gezet worden. In september 2012 loopt in Mechelen de expo ‘Juweeltjes van strips’, een tentoonstelling van Merho en Danielle Goffa met juwelen gebaseerd op vormen uit albums van ‘De Kiekeboes’. Inspecteur Sapperdeboere zal de opeenvolging van feestjes en recepties uiteraard weten te appreciëren. Maar nu eerst het nieuwe album. Met een opvallende bijrol van de heren Philippe Geubels en Alex Agnew.

Meer info over het feestjaar van ‘De Kiekeboes’ vindt u hier.

15 February 2012, 14:32 admin

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina