Strip Turnhout


DC Comics lanceert ‘Watchmen’-prequels

De Amerikaanse uitgeverij DC Comics lanceert deze zomer een serie van prequels op ‘Watchmen’, de twaalfdelige comic van de Brit Alan Moore en Dave Gibbons. Een team van toptekenaars werd gecontacteerd om de ’Watchmen’-prequel ‘Before Watchmen’ vorm te geven. De nieuwe reeks  grijpt terug naar de geschiedenis van de bekende hoofdpersonages. De aankondiging van de prequel lokt veel reacties uit. Alan Moore vindt de actie van de Amerikaanse uitgeverij beschamelijk terwijl tekenaar Dave Gibbons het eerder als een eerbetoon bekijkt op de oorspronkelijke ‘Watchmen’-serie.

‘Watchmen’ wordt door velen beschouwd als een van de beste graphic novels aller tijden. De strip is een complex, gelaagd moordmysterie, gesitueerd in een alternatief 1985 waarin superhelden deel uitmaken van het alledaagse Amerika.

Bekijk hier alle covers van de ‘Before Watchmen’-serie.

2 February 2012, 08:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina