Strip Turnhout


Golden Globe voor Kuifje

De 3D-animatiefilm ‘De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg en producer Peter Jackson sleepte zondagnacht de Golden Globe voor beste animatiefilm in de wacht. Ondertussen staat het vast dat er een tweede ‘Kuifje’-film komt. Die zou misschien al eind 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Voor die tweede ’Kuifje’-film zullen Spielberg en Jackson de rollen omdraaien. Peter Jackson zal dan de rol van regisseur opnemen zodra zijn huidige filmproject ’The Hobbit’ af is. Deze keer zou de film gebaseerd zijn op ‘De zeven kristallen bollen’ en ‘De Zonnetempel’. Steven Spielberg is overigens zo in de wolken van de ‘Kuifje’-film, dat hij al hardop droomt van een derde film waarin de rosse, gekuifde reporter van geestelijke vader Hergé op avontuur trekt. Het zou deze keer gaan over een verfilming van ‘De zaak Zonnebloem’.

‘De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ kon in 2011 overigens rekenen op ongeveer 1 miljoen bezoekers en was daarmee de tweede best bezochte film in de Belgische bioscopen, voor ‘De Smurfen’ en achter ‘Harry Potter’.

16 January 2012, 16:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina