Strip Turnhout


Gestoorde zussen Kinky en Cosy krijgen tekenfilmserie

De Vlaamse, humoristische stripreeks ‘Kinky & Cosy’ van Nix wordt een tekenfilmserie. Dat heeft de tekenaar bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van het stripfestival van Angoulême. Nog voor half oktober 2012 moeten er 500 afleveringen ingeblikt zijn.

Het format van de ‘Kinky & Cosy’-animatiereeks zal te vergelijken zijn met de tekenfilms waarmee het VRT-programma Volt afsloot en de gestripte tweeling nationale bekendheid schonk. De productie van de tekenfilmserie zal Nix, pseudoniem voor Marnix Verduyn, niet in zijn eentje doen. “We hebben een ploegje opgericht om scenario’s te schrijven en storyboards te maken”, vertelt hij in De Standaard. ”Die storyboards worden door een Franse tekenstudio, hier in Angoulême trouwens, verder uitgewerkt, waarna die scènes in China geanimeerd zullen worden.” Voertaal van de tekenfilms zal overigens Engels worden.   

‘Kinky en Cosy’ werd door Nix gecreëerd voor de krant De Morgen en kent ook een internationale bekendheid. Zo worden de avonturen van de gestoorde zusjes gepubliceerd in o.a. Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Tsjechië. Ook in Amerika kent de tweeling succes. Midden 2011 verscheen de strip daar op de markt en haalde het meteen de bestsellerslijst van The New York Times.  De prijzenkast bleef ook niet leeg voor Nix en zijn absurde gagreeks. Zo ontvingen ze in 2006 tijdens het prestigueze stripfestival in Angoulême de Humorprijs en in 2007 de Brusselse Prijs Van De Jeugd.

30 January 2012, 10:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina