Christian Salez nieuwe voorzitter van Strip Turnhout vzw

Je bent hier:  Home » Nieuws » Christian Salez nieuwe voorzitter van Strip Turnhout vzw


Nieuwe voorzitter van Strip Turnhout vzw Christian Salez (foto copyright Bart Van der Moeren/Strip Turnhout)

Christian Salez is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Centrum voor de Vlaamse Strip / Strip Turnhout vzw.  Hij volgt in die functie  Dorian Van der Brempt op, directeur van het Vlaams Nederlands Huis deBuren, die lid blijft van de Raad van Bestuur. 

Christian Salez is Afgevaardigd Bestuurder van het Belgische luxehuis Delvaux en  bekleedde voordien managementfuncties in de communicatie- en industriële sector. Hij is tevens directielid van het VBO (Vereniging voor Belgische Ondernemingen) en bezieler van Simon & Odil, een online platform voor langdurig- en chronisch zieke kinderen. 

Zijn gedreven interesse in Belgische merken en artisanaal werk brengt hem ook dicht bij de werkzaamheden van het Centrum voor de Vlaamse Strip, des te meer omdat hij als tiener vakantiewerk verrichtte in de Studio Vandersteen en enkele uitgaven lanceerde op zeer jonge leeftijd. Hij hoopt met zijn aanstelling te kunnen bijdragen tot de ondersteuning van een artistiek medium, het Vlaamse en Belgische beeldverhaal, dat nog steeds grotendeels haar oorsprong terug vindt in onze contreien en als industrie niet alleen in stand moet worden gehouden maar zich blijvend zal moeten heruitvinden om nieuw en jong talent aan te trekken.

Het Centrum voor de Vlaamse Strip promoot het stripmedium in al zijn vormen op alle mogelijke manieren. Het is de organisator van het tweejaarlijkse internationale stripfestival in Turnhout, geeft Stripgids uit, werkt het stripproject in de bibliotheken van de Provincie Antwerpen uit, en ontwikkelt nog tal van andere activiteiten ter ondersteuning van het Vlaamse beeldverhaal. Samen met haar nieuwe voorzitter en haar structurele partners blijft het Centrum voor de Vlaamse Strip op zoek gaan naar nieuwe manieren om het stripmedium tot bij het publiek te brengen.