Strip Turnhout


Zwoegen en zweten op ‘24 Hour Comics Day’

Striptekenaars aller landen scherpen hun potloden voor het jaarlijksterugkerend evenement ’24 Hour Comics Day’, waarbij tekenaars in 24 uur tijd een stripverhaal moeten tekenen van 24 pagina’s . Gekkenwerk dat echter internationaal navolging krijgt. Ook in Vlaanderen en Nederland vechten de komende uren talrijke striptekenaars tegen de slaap zoekend naar inspiratie voor hun strip van 24 bladzijden.

Om exact 11u. wordt vandaag in Gent, Amsterdam, Zwolle, Rotterdam en Antwerpen het startschot gegeven voor de ‘24 Hours Comics Day’. Deze striptekenmarathon werd bedacht door de Amerikaanse stripauteur Scott McCloud, bekend van o.a. ‘De onzichtbare kunst’. Bedoeling is dat de tekenaars dus in 24 uur tijd een verhaal van 24 pagina’s tekent. Volgens de regels van de kunst mag er ook geen vooraf bepaald sceanrio voor het verhaal zijn. De tekenaars moeten dus helemaal van nul beginnen om morgenvroeg 11u. een volwaardig uitgewerkte strip af te leveren. Geen makkelijke opdracht dus. Wie de tekenaars wil aanmoedigen, is alvast zeker welkom in de verschillende deelnemende winkels. In Gent gaat de jaarlijkse stripmarathon door in Boho Café & Atelier, terwijl je in Antwerpen in Bries Space moet zijn. Bij onze noorderburen kan je terecht voor zwetende en zwoegende tekenaars in het Amsterdamse Studio K, het Rotterdamse Comiquest of in het Zwolse ArtEZ (waar o.a. ‘S1ngle’-auteur Hanco Kolk zich achter de tekentafel zet).

1 October 2011, 10:45 admin

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel


Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina