Strip Turnhout


‘Thorgal’ pakt uit met nieuw album en kersverse spin-off

Met een nieuw album in de hoofdreeks, getekend door Grzegorz Rosinski op scenario van Yves Sente, en de start van de nieuwe spin-off ‘Wolvin’ door het kersverse auteursduo Yann en Roman Surzhenko staat de stripreeks ‘Thorgal’ weer volop in de belangstelling. De release van de twee nieuwe strips wordt ondersteund door een groots media-offensief. Voorpublicaties, speciale uitgaves van de ‘Thorgal’-albums, exclusieve wedstrijden en de verschillende auteurs van het ‘Thorgal’-universum die aanwezig zullen zijn op de Antwerpse Boekenbeurs zorgen ervoor dat de verschijning van de albums niet onopgemerkt voorbijgaan.

De reeks ‘Thorgal’ bestaat ondertussen al meer dan dertig jaar en heeft in die tijd de status van een echte blockbuster verworven. Toen Jean Van Hamme, de scenarist die samen met Grzegorz Rosinski ’Thorgal’ creëerde en ook verantwoordelijk is voor bestsellers als ‘XIII’ en ‘Largo Winch’, vier jaar geleden aangaf op de reeks uitgekeken te zijn, werd Yves Sente de nieuwe scenarist. 

Sente werd echter niet alleen aangesteld als scenarist maar werd ook de behoeder van het steeds groter wordende universum van de succesreeks dat de naam ‘De werelden van Thorgal’ meekreeg. ’De Zwaardboot’ is ondertussen al het 33ste album dat verschijnt in de reguliere ‘Thorgal’-reeks. Nadat Jolan, de zoon van Thorgal, enkele albums de hoofdrol mocht spelen, vonden de auteurs de tijd rijp voor een comeback van het sterrenkind Thorgal. Wolvin, de dochter van Thorgal, krijgt dan weer haar eigen reeks. De nieuwe spin-off, die haar naam kreeg, wordt getekend door Roman Surzhenko op scenario van Yann en is de tweede nevenreeks die verschijnt in het ‘Thorgal’-universum. Eerder mocht de reeks rond Kriss van Valnor de spits afbijten.

Wanneer twee nieuwe albums van een bestsellerreeks tegelijkertijd verschijnen, worden daar ook meteen de grote middelen naar boven gehaald om het evenement in de kijker te zetten. De nieuwe spin-off kreeg een exclusieve voorpublicatie in de krant De Morgen, die daar ook meteen een actie tegenaan smeet waarbij de 8 beste ‘Thorgal’-albums de komende weken voor luttele euros kunnen gekocht worden. Ook de auteurs zelf doen hun duit in het zakje. Zo zullen de heren hun opwachting maken op de Antwerpse Boekenbeurs. Op 11 november staat er daar een groot publieksinterview met aansluitend een signeeractie op de planning met Rosinski, Sente en Yann. Daarnaast krijgt de ‘Thorgal’-fan een kans om een persoonlijke tekening van stripgrootmeester Rosinski te winnen, die hij zal tekenen bij een exclusieve meet & greet (meer info vindt u hier). Een ‘Thorgal’-expo loopt nog tot eind november in de Kubus in Antwerpen (De Coninckplein 25).  

28 October 2011, 16:51 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina